Kép forrása  

Bemutatkozás

Élete és munkássága

 

Slíz György reakciós filozófus, a slizmus, azaz a fizista filozófia kidolgozója, a versfújógép feltalálója. Nevéhez fűződik a Nemzetközi Annap bevezetése.

Foglalkozására nézve munkakerülő. Több dologhoz is ért, de saját bevallása szerint legjobban a veszélyes fák lebontását szereti, mert - idézzük - "ott csak rombolni kell".

 

Hobbija a barlangkutatás, a siklóernyőzés valamint a lékbenfürdés. Már gyerekkorától fogva a barlangásztársadalom közellensége, állítólag több barlang felfedezője - bár ezeket a szakma vitatja. Vizsgázott barlangász túravezető, valamint egy közhasznú természetrongáló bűnszervezet elnöke, és a "Felfedezések a föld alatt" című, hazugságokkal teli könyv szerzője és kiadója (2014). 

 

Családi állapotát tekintve kihalófélben van, miután az utolsó barátnőjét is befalazta a barlangjában a cementhez keverve, hogy jól megálljon a támfal. Az egyedül töltött évek alatt tovább radikalizálódott, lévén hogy az élet nagy kérdéseit próbálta megfejteni ahelyett, hogy dolgozott, tanult, vagy legalább valami értelemes dolgot csinált volna. Ekkortájt vette a fejébe a múlton töprengve azt az őrültséget is, miszerint a fogamzásgátlás bűn lenne, és ezzel az elméletével végleg kiírta magát a társadalomból.

 

Mivel sokat tartózkodik a föld alatt, és kiválóan tájékozódik a sötétben is, ezért sokan azt gondolják, hogy valaha medve volt (vagy talán még most is az). Mások szerint azonban inkább pteranodon vagy valamilyen más, kihaltnak hitt repülő őshüllő lehet, mert amikor éppen nem a föld alatt van, olyankor a több mint 12 méter széles szárnyaival lányokat rabol el a siklóernyős starthelyekről. Áldozatait messzire elcipeli, néha akár tízkilométerekkel arrébb rakja le, elhagyott réteken, mezőkön, ahol éppen elfogyott a termik.

De nem csupán a levegőben veszélyes! A földön is szereti fitogtatni az erejét, többekről is tudunk, akiket a nyakában vitt fel a hegyre, mint valami edzősúlyt. (Tárgyként kezeli az embereket!)

 

További hobbija a trollkodás, számos fórumon és blogon írogatja álnéven a botrányos hozzászólásait. Nem véletlen, hogy a barlangász közösség levelezési listájáról már évekkel ezelőtt végleg törölték. Olykor különféle honlapokon, pl. a pestisrácok.hu-n is találkozhatunk szatirikus hangvételű cikkeivel, természetesen ott is álnéven. Cinikus stílusa miatt nem mindig lehetünk biztosak benne, hogy amit ír, azt komolyan kell-e gondolni, vagy pont az ellenkezőjét jelenti-e.

 

Gondolataiban semmi újdonság nincs, voltaképpen a kereszténység legsötétebb, középkori, fundamentalista világnézetét "találta fel újra", azt próbálja alátámasztani oly módon, hogy a modern tudomány eredményeit és a jógondol állításait kifacsarva, félremagyarázva felhasználja a felületes érvelésében. Az alapvető emberi jogokat vitatja, a szabadságot például egy alkalommal egyenesen szolgaságnak, a háborút békének, a tudatlanságot pedig erőnek nevezte. Előszeretettel hivatkozik Orwell 1984 című művére, amelyet szerinte (kisebb módosításokkal) a Biblia könyvei közé kellene sorolni.

 

Bár ezt sehol nem jelentette ki, de gyaníthatóan nem tartja egyenlőnek a nőket és a férfiakat. Többen is hallották, hogy egyszer azt állította, hogy a férfiak nem tudnak gyereket szülni, mert nincs méhük, és erről nem tehet senki, még a rómaiak sem. (Hogy mi köze lenne a nemek közötti egyenlőségnek a méhészethez, az már nem derült ki a zavaros okfejtéséből.)

 

Ha ez még mind nem volna elég,  a saját youtube-csatornájára feltöltött videóiban a koronavírus-járványon is gúnyolódik! Egy facebook-bejegyzésében azt írta, hogy "nem érti a problémát, rengeteg hely van még a temetőkben".

 

A szabad világot szerinte valójában összeesküvések irányítják, és a demokratikusan megválasztott politikusok szerinte nem rendelkeznek valódi hatalommal, a feladatuk csupán arra korlátozódik, hogy előkészítsék a terepet egy új, láthatatlan diktatúrának. Azzal riogatja ugyanis az olvasóit, hogy a nagy tech-cégek egyfajta okosdiktatúra bevezetésére készülnek.  

Azt állítja, hogy a Bibliában, a Jelenések Könyvében emlegetett "Vadállat", amely a prófécia szerint uralma alá hajtja a világot és megjelöli a kezük fején az embereket, az akár a közösségi médiával is azonosítható. Kétségbe vonja, hogy a tudomány, illetve hogy legfőképpen ezek a cégek jobbá teszik-e a világot! Azt állítja, hogy ma rosszabbul élünk, mint ötvenezer évvel ezelőtt!

Mindezt a szemenszedett hazugságot persze hol máshol terjesztené, ha nem éppen pont az általa megvetett interneten... 

 

Költészete

 

Versei rendkívül egysíkúak, szájbarágósak, élvezhetetlenek. Nyomott hangulatú, panaszkodó, nemegyszer fenyegető költeményei rendre ugyanazon két téma, a szerelem és a vallás körül forognak, mondanivalójuk ugyanaz, és kb. egy mondatban összefoglalható: minden kudarcáért másokat okol.

 

Az úgymond "szerelmes versei" a különböző (egymást követő) plátói szerelmeihez íródtak, tehát ezek közül a lányok közül egyik sem volt egy pillanatra sem a költőnek se barátnője, se senkije, mert több eszük volt annál.

Kezdeti vikirodalmi munkássága mellett említésre méltó eredménye a Gépirodalmi Művek keretein belül a nagyteljesítményű elektromos versfújógép feltalálása, az UV-álló Csillámszórt versestekercs megalkotása, valamint a Nemzetközi Annap bevezetése (amelyet minden év február 16-án ünneplünk). Ezen felül elszórva találnuk még a művei között más lányokhoz írt verseket is, ez is bizonyítja, hogy bort iszik és vizet prédikál: a monogámiát hirdeti, de közben több lányhoz is írt verseket.

 

Egyébként az olvasóit is lenézi, erre utal legalábbis, hogy sok verséhez magyarázatot is fűzött, feltételezve, hogy anélkül nem értenék meg a "bonyolult" gondolatait... Mint mondani szokta, "a végén még a hülye irodalmárok félremagyaráznák". A fentiek után talán már meg sem lepődünk azon, hogy a bölcsészeket eleve hülyének, a humán tudományokat pedig áltudománynak tartja... Ezzel magyarázható, hogy a kötelező iskolai irodalomórán kívül semmiféle ilyen irányú képzésben nem vett részt, ami meg is látszik a "költészetén". Egyszer arra a kérdésre, hogy melyik az általa legszebbnek tartott antik vers, ezt válaszolta:

 

"Áfás - számlai - gényét / Kérjüke - lőreje - lezze"  

 

Egy-egy hasonlatot képes tucatnyi alkalommal felhasználni, rímei egyszerű bokorrímek, és ezen az sem segít, hogy néha teljesen oda-nem-illő matematikai kifejezéseket használ. Egy versében például így fogalmazott: "rázhatják öklüket odalent a vadak / a szingularitás
titka nálam marad!"

Sajnos már több mint 60 verset, és még sokkal több dal-átköltést írt, jó hír viszont, hogy ezek nagyonnagy többsége soha sehol nem jelent meg, így a társadalomra való veszélyessége szerencsére csekély.